K čemu slouží Feng Shui

Feng shui je starobylá nauka ověřená užíváním a praktikováním již 5000 let. Správné označení nauky je Feng shui, ale v České republice se s ní mohou lidé setkat pod zkomolenými názvy jako feng šuej, feng shuej nebo dokonce feng šu.

stažený soubor

Velice jednoduše a výstižně je možné vysvětlit Feng shui jako techniku pro vytvoření a udržení rovnováhy. Každý hledá v životě rovnováhu. Nejčastěji lidé ztrácejí rovnováhu mezi svou prací a rodinou anebo osobním, volným časem či koníčky versus rodinou nebo opět práce. Rovnováha je nesmírně důležitá, protože bez ní nastávají problémy. Problémy pramenící ze ztráty rovnováhy se mohou projevit ve finančních potížích, v nemoci, v poškozených nebo chybějících vztazích.

S nerovnováhou bojuje řada lidí zdánlivě neviditelně, což ovšem neznamená, že tyto problémy mají menší váhu či důležitost, nebo dokonce že by neexistovaly. Neviditelné problémy mají stejnou někdy dokonce i větší tíhu než fyzické problémy. Mohou se projevovat a týkat řady věcí, ovšem většinou mají vztah k člověku samotnému (jak sám sebe vnímá, co si přeje, čím se blokuje, jak se hodnotí nebo kritizuje, apod.).

Neviditelné problémy ze ztráty rovnováhy, příklady:

  • Co by člověk chtěl udělat a co by měl udělat.
  • Jak by si člověk přál, aby ho ostatní vnímali, a jak je druhými přijímán.
  • Dosažení cíle nebo přání proti ústupkům, které musí člověk akceptovat.
  • Chuť žít jinak a strach, který zničí veškeré změny.

Vnitřní konflikty mají svůj počátek ve ztrátě rovnováhy, která se projeví také ve vnějším světě kolem vás, ať už jako údajné, pocitové nebo konkrétní potíže, konflikty, překážky, tzv. „klacky pod nohama“ nebo „svázané ruce“.

Feng shui učí, jak znovu obnovit harmonii a co je ještě důležitější, jak harmonii udržet. Používá k tomu mnoho nástrojů a cest, což pomáhá k nalezení správného způsobu a cesty k harmonii pro každého. Různí lidé mají různé nároky, potřeby, priority, ale spokojenost a pocit naplněného života je stejná pro všechny. Proto také Feng shui může nabídnout každému to správné právě pro něj.

Rovnováha je klíčovým pojmem, neboť vede k harmonii, spokojenosti, smysluplnosti života. Cestou i nástrojem k rovnováze je Feng shui. Každý problém je možné vyřešit, pokud nechybí chuť se aktivně zapojit a vzít život do svých rukou. Jestliže víte, jaké kroky máte udělat, jak postupovat, je jen otázkou času, kdy snaha přinese výsledky. Naštěstí ve Feng shui energie nikdy nespí a proto s Feng shui změny přichází velmi přirozeně, plynule a rychle. Záleží jen na vás, jaké Feng shui, tedy jaká energie, vás obklopuje. Zda výsledek povede k úspěchu, spokojenosti a prosperitě nebo ke ztrátě a nezdaru.

(1 Posts)

Napsat komentář