Co je Letící hvězda – úvod

Letící hvězda je označení Feng shui, které věnuje pozornost ještě dalšímu rozměru, a to času. Nejde pouze o uspořádání prostoru, abychom docílili celkové harmonie, ale také o uspořádání prostoru s ohledem na čas, respektive období, v němž se nacházíte.

Díky tomu, že čas je velice pohyblivý aspekt, dostává i celé Feng shui vyšší úroveň. Feng shui učí vnímat změnu, a právě Letící hvězda, tedy oblast Feng shui zohledňující Feng shui v průběhu času, pomáhá vnímat změny kolem nás a tím i změny energií daleko cíleněji.

Letící hvězda je přístup, který se soustřeďuje na důležitost změn energie v prostoru v různých obdobích. V praktickém Feng shui to znamená, že nejdůležitější Feng shui změny energií se sledují na začátku každého Feng shui roku a měsíce.

Pakua podle Letící hvězdy

Základním nástrojem zůstává i zde tabulka pakua, která však získává na zcela novém významu. Dochází ke kombinacím různých energií, k nimž dochází v rozsahu původní tabulky pakua.

Dalo by se jednoduše říci, že se použije jedna statická tabulka, klasické pakua, na kterou se „nasazují“ dvě pohyblivá pakua, a to roční a měsíční. Roční pakua se pochopitelně mění jednou za rok, měsíční pakua se mění každý měsíc.

Základní předpoklad Letící hvězdy

Letící hvězda odpovídá hypotéze, že dobrá a špatná energie, harmonie a disharmonie, štěstí a smůla netrvají věčně a nepřetržitě. To znamená, že Feng shui nelze nastavit tak, aby bez dalších zásahů trvalo po zbytek vašeho života. Uvedené očekávání odpovídá začátečnické chybě, kdy se můžete domnívat, že stačí vědět, kam správně postavit postel, jakou barvou vymalovat obývací pokoj a jak vybavit kuchyň.

Naopak Feng shui času, tedy Letící hvězda, sleduje vzestupy a pády dobré i špatné energie a nabízí odpovídající průvodce a rady, jak upravit Feng shui v prostoru kolem vás.

Letící hvězda tvoří časovou dimenzi Feng shui, rozměr, který dostává Feng shui do praktického každodenního používání Feng shui. Učí, že abyste si udrželi správné Feng shui, správnou energii v bytě, abyste udrželi štěstí na své straně, je třeba s Feng shui pracovat každý rok i každý měsíc. V podstatě je třeba praktikovat Feng shui od začátku, ale poté každý den.

Líbil se Vám článek? Klikněte na srdíčko nebo nám napište komentář pod článek. Děkujeme.

Články na téma Letící hvězda a Feng shui času najdete ve stejně označených rubrikách.

Zdroj obrázku: Shutterstock

(55 Posts)

Napsat komentář