Začátečnická chyba ve Feng shui 1

Stačí jednou udělat Feng shui v bytě a bude se mi už pořád dařit dobře.

První chybou ve Feng shui, s níž se na začátku setká každý, je očekávání, že jakmile se jednou nastaví či vytvoří „správné“ Feng shui v bytě, je hotovo. Mnoho lidí se obrací na Feng shui, aby se dozvěděli, jak mají vymalovat byt, jak rozmístnit nábytek v bytě nebo jednotlivých místnostech, jaké vzory či barvy volit při výběru sedací soupravy, zda zvolit plovoucí podlahu, koberce nebo lino, apod.

Uvedené očekávání odpovídá začátečnické chybě, kdy se můžete domnívat, že stačí vědět, kam správně postavit postel, jakou barvou vymalovat obývací pokoj a jak vybavit kuchyň. Začátečnická chyba, kdy po uspořádání bytu podle základních doporučení Feng shui spoléháte na to, že tím máte správný Feng shui byt, který vám po zbytek života bude přinášet jen radost, štěstí a bohatství.

Naopak tím Feng shui nekončí, ale začíná.

Feng shui je nauka zabývající se tím:

  • jak uspořádat prostor kolem sebe.
  • jak používat světové strany a orientace.
  • jak vnímat prostor kolem sebe.

Ovšem je důležité, že je třeba vnímat prostor kolem sebe stále, ne pouze jednou, při zařizování bytu nebo jeho rekonstrukci. V podstatě se totiž Feng shui zaměřuje na sledování pohybu energie chi v prostoru kolem nás. Pomáhá vytvořit harmonii mezi nebem, zemí a člověkem.

Harmonie, o niž se Feng shui snaží, je proměnlivá. To vede k tomu, že je neustále třeba znovu a znovu harmonii vytvářet. Přesvědčení, že lze harmonii jednorázově nastavit a poté zakonzervovat, je mylné. Na životní harmonii nebo štěstí působí mnoho vlivů, k nimž je nutné počítat i lidi ve vašem okolí. A jak si jistě uvědomujete, životní okolnosti se neustále mění. Proto je nutné znovu a znovu vytvářet harmonii, vždy podle aktuálních okolností.

Z pohledu Feng shui se zaměřujeme na vlivy, energie, vibrace, které lze pro zjednodušení vnímat jako nejrůznějším životní okolnosti a situace. Stejně jako se mění okolnosti, mění se také energie. Proto není možné jednou vytvořit a poté zakonzervovat Feng shui. To znamená, nelze očekávat, že jakmile jednou upravíte byt podle doporučení Feng shui, váš život už bude vždy jen šťastný.

Feng shui nabízí nástroj, s jehož pomocí, lez zajistit, aby se štěstí udrželo ve vašem životě za všech okolností, v každém období. Jelikož se mění doba, trendy, okolnosti, lidé, je třeba si uvědomit, že i Feng shui se musí měnit a přizpůsobovat novému období, situacím, okolnostem, energii.

První věc, kterou je dobré si pamatovat, že prostor kolem vás vibruje, čímž je neustále v pohybu a mění se. Feng shui učí vnímat, sledovat a reagovat na tyto změny.

Líbil se Vám článek? Klikněte na srdíčko. Děkujeme.

Článek související se změnou energií v prostoru: Co je Letící hvězda – úvod. Nebo v rubrice Letící hvězda.

Zdroj obrázku: Shutterstock

(55 Posts)

Napsat komentář