Měsíc hladových duchů 2017

Celý měsíc hladových duchů se v roce 2017 posune spíše do září. Jde o asijský festival zasahující i do tradic Feng shui, které původně sloužilo právě k řešení otázek posmrtného života, pohřebních rituálů a péči o zesnulé. Během měsíce duchů se prolíná svět živých a mrtvých, přičemž hlavním dnem je vždy den duchů.

Tabu měsíce duchů

Během měsíce duchů platí určitá tabu, z nichž pro letošní rok uvádím např.:

První řada na koncertech

Během měsíce hladových duchů byste neměli sedět v první řadě hudebních koncertů nebo divadelních představení. První řada se považuje za rezervovanou pro duchy, pro jejich pobavení a rozptýlení se koncert či představení koná.

Nejenom že jsou sedadla v první řadě rezervovaná, ale v Asii se považují také za obsazená. Pokud se tedy posadíte do první řady, můžete sedět na klíně hladovému duchovi.

Pryč od vody

Dalším tabu platným během měsíce hladových duchů je voda. V Asii se věří, že duchové lákají své oběti do vody. Výsledkem bývají nehody až utonutí, proto se většina lidí během měsíce duchů vyhýbá cestám po moři, řekách či jiné vodě a stejně tak i dovoleným u moře.

Peníze duchů

Kromě toho, že se během měsíce duchů pálí peníze (falešné ne pravé bankovky) jako dar duchům, můžete narazit i na peníze duchů v jiné podobě. Jestliže např. uvidíte někde ležet minci nebo snad i bankovku, neměli byste ji vzít.

Tyto „upadnuté“ peníze na zemi nebo zatoulané pod stolem mohou totiž již patřit duchovi, který bude vnímat zvednutí mince jako krádež a urážku.

Dokonce mohou být některé z těchto mincí nastraženou pastí od zlomyslných duchů. Návnada má přilákat člověka, k němuž se následně duch připojí.

Feng shui tipy pro měsíc hladových duchů

Během měsíce duchů se obecně doporučuje větší bezpečnost a především se věnuje zvýšená pozornost ochrannému Feng shui, nošení ochranných talismanů.

Dále se pálí vonné tyčinky, z nichž jsou nejlepší santalové.

Výjimkou nejsou ani hostiny pro duchy, kdy se aranžují celé stoly plné jídla, ovoce, sladkostí.

Pro zajištění prosperity domácnosti i firem se pálí papírové peníze.

Důležité dny měsíce duchů 2017:

Začátek měsíce hladových duchů: 21. 8. 2017

Den duchů: 5. 9. 2017

Konec měsíce hladových duchů: 19. 9. 2017

 

Líbil se Vám článek? Klikněte na srdíčko nebo nám napište komentář pod článek. Děkujeme.

Máte otázku? Napište nám ji do komentáře pod článek. Děkujeme.

Další články na téma Měsíce duchů najdete zde.

Důležitým rituálem pro Měsíc hladových duchů je Rituál zklidnění hladových duchů.

Zdroj obrázku: Shutterstock

(55 Posts)

Napsat komentář