Základy dobrého Feng shui

Dobré Feng shui začíná od země. Základem pro kvalitní Feng shui je dobrý půdorys. Půdorys vyznačuje tvar domu, zda jde o obdélník, čtverec, hvězdu, kruh, tvar písmene L nebo U apod.

Za úspěšné půdorysy se považují takové, které mají pravidelný tvar. Jde především o čtverec nebo obdélník. To samé platí o tvaru budovy na výšku. Dům, který má plné, pravoúhlé, pravidelné tvary je ve Feng shui vnímaný jako dům s velkým potenciálem a dobrou energií.

Pravidelné obdélníkové nebo čtvercové domy a budovy jsou ve Feng shui vysoce ceněné. Představují základ, na němž lze poměrně snadno podpořit kvalitní, prosperující, úspěšné Feng shui.

Atypická architektura

Moderní časy si vyžadují moderní řešení, ale je dobré pamatovat, že ne všechna moderní řešení, například v architektuře, odpovídají dobrému Feng shui. Proto moderní atypická budova může přinést složitější a těžší situace do života než budova v klasickém pravidelném stylu.

Feng shui může spojit moderní s klasickým, pokud se dodrží jisté zásady. Jednou z nich je zachování příznivých a šťastných tvarů jako je půdorys. Tedy tvar v základech domu či bytu společně s vertikálním tvarem budovy.

Může být Feng shui moderní?

Feng shui může a dokáže být moderní. Nejde o to, abyste se drželi jen starých věcí, domů, bytů nebo budov. Naopak. Budova může být nová, s moderními prvky. Dbejte jen na to, aby měl byt i budova pravidelné, pravoúhlé tvary.

 

Líbil se Vám článek? Klikněte na „To se mi líbí“, sdílejte článek s přáteli, nebo napište komentář pod článek.

(55 Posts)

Napsat komentář