Sluneční koupel

Sluneční koupel je jednoduchý Feng shui rituál pro dobíjení jangové energie, která je důležitá pro úspěch, zdraví a vůbec pro život, aby fungoval, jak má. Právě jaro je ideální na sluneční koupele, protože během jara je příroda plná svěží energie jang.

Další vhodné období pro sluneční koupel je léto, kdy se můžeme těšit na největší počet krásných, slunných dnů. Sluneční koupel je však důležitá během celého roku. Během podzimu a obzvláště zimy je nesmírně důležité doplňovat jangovou energii, protože nastává největší nedostatek právě energie jang.

Co je důležité pro sluneční koupel?

Pro sluneční koupel je důležité, aby počasí bylo teplé, jasné, plné sluníčka. Není dobré se snažit doplnit si jangovou energii ve dnech, kdy je počasí zatažené, deštivé, mrholí nebo sněží. Počasí by nemělo být pochmurné a zamračené. Takovou energii určitě nepotřebujete.

Další důležitý bod spirituálního Feng shui rituálu je správné načasování. Je nutné provádět sluneční koupel v čase Draka, kdy načerpáte nejvíce svěží a čerstvou energii. Čas Draka je každý den mezi 7 a 9 hodinou ráno.

Pokud z jakéhokoli důvodu nemůžete využít dobu Draka, můžete spirituální Feng shui sluneční koupel přesunout na hodinu, která je pro vás nejvhodnější podle znamení čínského zvěrokruhu. Své znamení si ověřte v kalkulačce Čínský zodiak (najdete na www.fengshuiterapie.cz) a vraťte se zpátky k následující tabulce:

 

Čas pro Sluneční koupel Znamení zvěrokruhu Sluneční energie
7 – 9 hodin Drak, Opice, Myš Čerstvá energie
9 – 11 hodin Had, Kohout, Buvol (Býk) Radostná energie
11 – 13 hodin Kůň, Pes, Tygr Rozhodná energie
13 – 15 hodin Ovce (Koza), Vepř, Králík Nejmocnější energie

 

Jak postupovat při spirituálním Feng shui rituálu – sluneční koupel:

Sluneční koupel1. Postavte se na 3 minuty na zahradu nebo na balkon a vystavte se slunečním paprskům. Zvedněte obličej směrem k slunci a 3x se zhluboka nadechněte a vydechněte.

2. Uvolněte obličej, povolte napětí ve tvářích a čelisti. Zvládnete-li, nechte oči otevřené. Pozor při poledních a odpoledních časech použijte sluneční brýle, nebo zavřete oči. Nalaďte se na přírodu kolem sebe, ponořte se do slunečních paprsků a nabírejte energii.

3. Sledujte, vnímejte znamení kolem sebe. Ve Feng shui má vše svůj význam. Např.: Pokud uslyšíte smích dětí, přichází k vám radost. Slyšíte-li troubení klaksonu auta, buďte opatrní a snažte se udržet v klidu. Přeletí-li kolem vás pták, obdržíte dobrou zprávu.

 

Snažte se ze slunečních paprsků nabrat novou sílu a čerstvou energii. Rituál vás mimo jiné postupně naučí vnímat své okolí a Feng shui vás naučí číst v symbolech.

O energiích jin jang se dočtete více v článku Jin Jang v rubrice Základy Feng Shui.

 

(55 Posts)

Napsat komentář