Úklid po měsíci duchů v 5 krocích

Měsíc duchů skončí v sobotu 12. září a jak bývá zvykem po velké návštěvě, bude třeba uklidit. Využijte následující víkend k tomu, abyste doma udělali pořádný Feng shui průvan. Zbavte se staré energie, která se nashromáždila v koutek, na stolech, na místech, kde pravidelně něco odkládáte, ve skříních.

5 kroků Feng shui úklidu.

Stará energie má tendenci se pevně držet a zůstat „neviditelná“. Připravila jsem pro vás proto plán, kterým oblastem věnovat pozornost, abyste se zbavili staré energie.

Na co při Feng shui úklidu nezapomenout:

  1. Boty

Je ideální čas prohlédnout sbírku bot a protřídit ty, které ještě unosíte a které pošlete z domu. Boty je třeba častěji vyměňovat a obnovovat novými páry. Jde o známku dobrého Feng shui, při němž uděláte také něco pro své zdraví.

  1. Oblečení

Projděte celý šatník a s odhodláním udělejte třídění na věci nové, staré, vytahané, se skvrnou, s dírkou, vybledlé, dříve milované, ale dlouho nenošené. Vše, co v seznamu následuje za kategorií NOVÉ, vyhoďte.

Často nošené oblečení budete mít chuť přeskočit, protože jde přece o kousky, které nosíte často a rádi. Přesto si udělejte čas a prozkoumejte, zda často nošený kousek oblečení není přece jen nutné zařadit do jiné kategorie.

  1. Zásoby jídla

Kromě obuvi a oblečení se stává častou sběratelskou edicí také jídlo. Kupujete do zásoby, které nenápadně rostou, aniž byste z nich ujídali? Skříňky v kuchyni, spíž, komora, ale i sklep. Někde se shromažďují zavařeniny od maminky nebo babičky, jinde najdete staré zapomenuté balení mouky, když jste před rokem plánovala, že zkusíte upéct buchtu, ale nezbyl čas.

Zásoby jídla protřiďte na prošlé a jídlo s trvalou platností. Prošlé jídlo vyhoďte, ale jídlo s platnou trvanlivostí lze využít. Trvanlivé jídlo můžete darovat charitě nebo organizaci, která zajišťuje jídlo pro potřebné lidi. Případně můžete připravit „dárkový potravinový koš“, který věnujete někomu, kamarádce, známé, sousedovi, o nichž víte, že jim takovým darem uděláte radost, protože např. prochází finanční krizí.

  1. Hračky

Máte-li děti, určitě zažíváte neustálé přívaly nových hraček, přičemž se v koutech kupí hračky, se kterými si už nikdo nehraje. Zde můžete zapojit i své dítě a společně vybrat několik hraček, které daruje jinému dítěti.

Své dítě nejen zapojíte do rodinného Feng shui programu, ale především ho budete učit štědrosti, soucitu, pochopení a vděčnosti.

Poslední krok na konec Feng shui očisty:

  1. Vděčnost

Jakmile budete mít všechny úklidy a čistky za sebou, což může zabrat několik hodin, dnů nebo i víkendů (pokud potřebujete na třídění a vyhazování staré energie více času), naplánujte ještě poslední krok celého procesu.

Úklid po měsíci duchů je dokonalé zakončit VDĚČNOSTÍ. Jestliže žijete s partnerem, rodinou, dítětem, zahrňte je do všech kroků Feng shui úklidu. Přitom poslední krok je nesmírně důležitý. Vděčnost projevíte tím, že zkusíte nahlas poděkovat za vše, čeho se vám dostává nebo máte dokonce nadbytek (právě jste vyhodili spoustu věcí!).

Vděčnost projevte také poděkováním za to, že jste měli příležitost udělat někomu jinému radost nebo mu pomohli. Zejména, jestli jste dávali věci na charitu, rozdávali mezi známými, v rodině, věnovali jste hračku jinému dítěti, apod..

Vděčnost projevte tím, že poděkujete za to, že máte dům, který můžete uklízet, máte milujícího a chápavého partnera, který vás podporuje. Poděkujte, že máte rodinu, zdraví, práci a dostatek peněz, které vám umožnili vykonat Feng shui úklid (měli jste přece kde, co nebo i s kým uklízet).

Dejte mi vědět, jak dopadl váš Feng shui úklid po měsíci duchů, a jak jste vnímali poslední krok úklidu. Napište mi své zkušenosti nebo je sdílejte rovnou s ostatními v komentářích pod článkem. Děkuji za vaše příspěvky a odpovědi.

 

Líbil se Vám článek? Klikněte na „To se mi líbí“, sdílejte článek s přáteli nebo napište komentář pod článek.

 

Podobné články najdete v kategorii:

Praktické Feng shui.

VÝZVA.

(55 Posts)

Napsat komentář