Rituál zklidnění hladových duchů

V neděli 27.7.2014 začíná významné Feng shui období, tzv. měsíc hladových duchů. Během celého měsíce hladových duchů se nabízí dary a provádí se řada rituálů, k nimž patří i rituál na zklidnění hladových duchů. Jde o spojení vonných tyčinek a mantry.

Hladoví duchové jsou nazýváni podle jejich neschopnosti ukojit svůj hlad a žízeň pomocí běžného jídla a pití. Hladoví duchové se mohou nasytit pouze z vůní, proto se nabízené jídlo a dary zapalují. Vedle velkých zápalných rituálů se však používá k nasycení Rituál vonné tyčinky hladových duchůhladových duchů vonných tyčinek.

Kromě využití během měsíce hladových duchů, nabízí pravidelné používání vonných tyčinek velice účinný způsob, jak odstranit překážky, nepříjemnosti. V průběhu roku se rituál provádí 2-3 krát týdně, ale během měsíce hladových duchů se doporučuje rituál provádět denně. Nejlepší období dne je za soumraku, těsně po západu slunce.

V celém bytě rozmístníte zapálené vonné tyčinky. Necháte si jednu vonnou tyčinku (nejlépe Santalové dřevo nebo Ambru) a procházíte bytem ve směru hodinových ručiček – každou místnost. Krouživým pohybem necháváte rozprostřít dým z vonné tyčinky kolem sebe. Zpíváte přitom následující mantru:

 

NAMAH SARVA TATHAGATHA AVALOKITE OM SAMBHARA SAMBHARA HUNG

 

Jakmile obejdete celý byt či dům, nabídněte vonné tyčinky svatým, andělům, Kuan Yin, Buddhovi, Taře, vašim ochráncům i toulajícím se duchům. Záleží na osobní víře, vyznání. Můžete se obrátit také k univerzu, vesmíru. Požádejte o ochranu a pomoc.

Vonnou tyčinku, s níž jste obcházeli byt, nechte dohořet v misce na vonné tyčinky.

Výslovnost mantry se můžete naučit podle přiložené nahrávky:

Zvuková nahrávka

 

Namah Sarva Tathagatha Avalokite Om Sambhara Sambhara Hung

 

 

Přečtěte si také související článek Měsíc hladových duchů nebo články v rubrice Spirituální Feng Shui.

 

(55 Posts)

Napsat komentář