Návštěva do ložnice nepatří

Návštěva_pres_nocMožná máte časté návštěvy a některé zůstávají přes noc. Většinou jde o rodinu či přátele, kteří přijíždějí z větší dálky. Jak to vidí Feng shui s návštěvami, které zůstávají přes noc? Kde z pohledu Feng shui nechat hosty přespat?

Někdo uvolňuje vlastní ložnici, aby návštěva měla co nejvíce soukromí. To je však naprosto špatně.

Ložnice je nejsoukromější místo, kam nemá povolen vstup nikdo kromě vás a partnera. Ložnice představuje nejintimnější prostor, kde nejenom necháváte regenerovat organismus, nabíráte nové síly, ale zažíváte intimní, sexuální prožitky s partnerem. Během těchto okamžiků se uvolňuje silná energie lásky, která vás s partnerem sbližuje. Tuto energii nesmí nikdo jiný narušit a proto je nutné ji chránit.

Co se asi stane, když necháte kohokoli vstoupit do své nejintimnější energie? Jak se cítíte, když někdo naruší váš osobní prostor a je tak blízko, že je to nejen nepříjemné, ale někdy až děsivé. Jsou lidé, kteří reagují na narušení osobní zóny fyzickou odezvou organismu. Udělá se jim špatně, rozbuší se srdce, zkrátí se dech, objeví se tlak v břiše, návaly na zvracení, točení hlavy aj..

Ložnice je poněkud větší, ale o to intimnější osobní zónou. Nemějte strach nedovolit druhým spát ve vaší posteli, nebo volně chodit do vaší ložnice, nejde o sobecký projev, nýbrž o vymezení hranic osobního prostoru, na který máte právo. Feng shui neustále upozorňuje, že je nezbytné chránit soukromí a osobní energie.

Každá návštěva musí respektovat vaše soukromí a současně i vaše pravidla. Návštěva, ať jde o nejlepší kamarádku, matku, tchyni, nebo sourozence, nemá automatické právo narušovat vaše soukromí a překračovat hranice osobního prostoru. Hosté se sice mají cítit jako doma, ale to neznamená, že vám „polezou až do postele“.

Vhodné řešení pro hosty, kteří často zůstávají přes noc, je pokoj pro hosty. Místnost, kterou mohou návštěvy využít, aby měly soukromí. Není-li to možné a host si přeje zůstat přes noc u vás doma, musí počítat s trochou nepohodlí a omezením vlastního soukromí, kdy přespí na pohovce nebo rozkládací matraci v obývacím pokoji. Jiným řešením může být přespání v hotelu.

(55 Posts)

Napsat komentář