Jarní úklid

Jaro je s plnou silou zde a nastává nejlepší čas na další velký Feng shui úklid pro váš dům. Stejně jako se probouzí energie v přírodě, je dobré probudit a načechrat energii doma. Velký úklid by měl být vždy důkladnější než běžný úklid. Doslova jako byste zatřásli s celým domem a znovu jej usadili. To je nejlepší způsob jak obnovit a osvěžit energii Chi.

Na co se zaměřit během jarního úklidu:

1.       Koberce a čalounění

Menší koberce a běhouny vyneste ven, vyklepejte a vytřeste z nich starou unavenou energii. Nechte je celé odpoledne na sluníčku, aby načerpaly čerstvou jarní energii.

Nezapomeňte na čalouněný nábytek, sedačky, sedáky na židlích, křesla. Použijte vysavač a zaměřte se i na místa, která jsou obtížně dostupná, jakou jsou záhyby apod.

2.       Kameny

Kameny a zejména polodrahokamy osprchujte a vystavte na jarní slunce, které doplní jejich unavenou energii po zimě. Při úklidu kamenů a geod prozkoumejte kameny a zvažte, zda všechny kameny necháte znovu nabíjet sluncem nebo je vrátíte do přírody.

Životnost vzácných kamenů jako jsou křišťály, ametysty, růženíny a ostatních je omezená. Můžete si všimnout změn na kamenech, které naznačí, že jejich energie se již natolik vyčerpala, že je třeba kameny obnovit.

U kamenů, které sbíráte volně v přírodě, na procházkách nebo výletech, je jejich životnost ještě kratší. Kameny z přírody se v prostředí bytu velice rychle vyčerpají a někdy nevydrží ani několik týdnů. Tyto kameny je třeba obnovovat mnohem častěji, protože je jim nejlépe venku.

3.       Odtáhněte nábytek ode zdí

Jarní úklid je také vhodný pro větší čistící zásah a pohyb v bytě. Nejlépe je pohnout s nábytkem, odsunout ho ode zdí a vysavačem vyčistit prach a možná i zapadlé věci, které najdete. Zejména máte-li doma děti, které rády rozhazují hračky anebo hrají na maminku a „uklízí“. Časem se na zapadlé věci za skříňku nebo za sedačku zapomene. Obdobně mohou hrát podobnou hru domácí zvířata, kterým se hračka nenávratně ztratí za nábytkem.

4.       Matrace

Probouzení energie by se nemělo vyhnout ani vaší ložnici. Nejlepším způsobem je nejenom převlečení povlečení a prostěradel, ale také obrácení matrací. Obraťte matraci v každé posteli a povysávejte na vysoký sací výkon vysavače každou ze stran matrace. Pomůže to odlehčit od roztočů, prachu a jiných usazenin, které se mohou do matrace dostat.

5.       Jemné dočištění

Jemné dočištění vonnými tyčinkami by mělo následovat po každém úklidu, nemluvě o těch velkých. Vhodnými vonnými tyčinkami po úklidu jsou tyčinky Feng shui 5 v 1.

V balení najdete 5 balíčků podle 5 elementů. Z každého balíčku vytáhněte jednu tyčinku a všech pět (různých) tyčinek zapalte uprostřed bytu, případně v každé místnosti. Nejvhodnější prostředek na pálení vonných tyčinek je keramický obal na květiny naplněný velice jemným a čistým pískem. Nesmí obsahovat žádné příměsi dřevin, které by mohly začít nepříjemně doutnat. Doporučuji písek pro činčily, který koupíte v každém obchodě s potřebami pro zvířata. Stačí pak jen vytahovat pravidelně zbylé paličky po vonných tyčinkách.

Vonné tyčinky Feng shui 5 v 1 vhodné po každém úklidu koupíte na www.fengshuiterapie.cz/eshop nebo klikněte přímo na zde, abyste nemuseli dlouho hledat.

(55 Posts)

Napsat komentář