Měsíc hladových duchů

Měsíc hladových duchů je speciální měsíc uprostřed roku. Jeho kořeny najdeme v Buddhismu. Jde o období vhodné k uctívání předků a uklidnění „hladových duchů“, kteří se toulají po zemi.

Jednou do roka se otevírají brány jiných světů. Jde o brány nebeské, ale i pekelné, které umožní vstoupit na svět duchům, kteří jsou po zbytek roku uzavřeni za branami duchovních světů. Mezi živými se pak pohybuje mnoho potulných a ztracených duší.

Feng shui doporučuje rituály na usmíření těchto stvoření. K těm patří čistící rituály na uklidnění s pomocí vonných tyčinek. V Asii se dále chystají symbolické hostiny, jak vidíte na obrázku.

Měsíc hladových duchů je vhodný čas pro vzpomínku na předky a blízké, kteří již zemřeli. Feng shui by se mělo zaměřit na rodinné hroby, hrobky a modlitby za mrtvé.

Během měsíce duchů se doporučuje být obzvláště opatrní zejména, když jste v noci venku, nebo cestujete-li přes noc. Nedoporučuje se v tuto dobu večerní a noční koupání, stěhování, ani začínání důležitých obchodů či jiných významných událostí jako svatba apod.

Měsíc hladových duchů v roce 2014 začíná v neděli 27. 7. 2014.

Přečtěte si článek Rituál zklidnění hladových duchů, kde se dozvíte, jak hladové duchy nasytit a utišit.

Podobné články na téma hlubší spirituální (duchovní) úrovně Feng shui najdete v rubrice Spirituální Feng shui.

 

(55 Posts)

Napsat komentář