Sušené květiny

Velice často se setkávám na Feng shui konzultacích s opakujícím se problémem, a to sušené květiny. Oblíbené jsou velké kytice uvázané k příležitosti svatby nebo významnému výročí, které se nechají uschnout, aby mohly stále připomínat významný den nebo mezník v životě. Nejběžnějším argumentem je:

„Na památku, byla to nádherná kytice.“

„Byl to důležitý den.“

„Připomíná mi krásný den, na který jsem se moc těšila.“

Kromě toho jsou však i běžnější případy tzv. slaměnek a podzimních či zimních dekorací, které se nemusí dlouho měnit. Sušené květiny se stávají lákadlem pro prach, špínu, usazeniny, drobná až okem neviditelná zvířátka a jiné nemilé společníky. Vyjmenované zcela určitě nepatří k dobrému Feng shui.

Sušené květiny jsou květiny bez života a místo energie jang, kterou potřebujeme pro zdravé Feng shui, obsahují energii jin.

Schovávání si jinových upomínek na minulost v podobě tzv. mrtvolek, jakými jsou suché květiny, nepřinese nic dobrého. Co patří k minulosti, je minulostí. Feng shui nám má však pomoci otevřít dveře k lepší budoucnosti. Je na vás, který směr zvolíte, ale mějte na paměti, že k dobrému Feng shui nevede cesta lemovaná suchými květinami.

Je jedno, kde suché květiny doma vystavujete. Vždy však zablokuje oblast, s níž souvisí konkrétní místo. V jaké oblasti Vám způsobí problém sušené květiny, najdete podle rozložení známém jako pakua.

Dejte přednost živým květinám, které přinesou mnohem více dobra a energie pro vaše Feng shui. Stejně jako jsou plné života čerstvé květiny ve váze, oživíte i své Feng shui. Zkuste to a jsem si jistá, že okamžitě pocítíte rozdíl.

Přečtěte si související články na témata:

Jin Jang

Pakua

(55 Posts)

Napsat komentář