Tai Sui

Tai Sui je speciální vliv ve Feng shui astrologii, k němuž asiaté přistupují s velkým respektem. Dotkne se dokonce i těch lidí, kteří nepraktikují Feng shui. Tai Sui má velký vliv i význam. Označení Tai Sui je někdy nahrazené označením Velkovévoda Jupiter. Tai Sui i Velkovévoda Jupiter představují stejný vliv a energii.

Tai Sui je patronem neboli vládcem roku. Má na starosti všechny pozemské záležitosti pro daný rok.

Podle čínského systému užívaném ve Feng shui astrologii je čas rozdělen na do cyklů po 60 letech. Pro každý z těchto roků post Velkovévody Jupitery přebírá jiná osobnost, která přijímá odpovědnost za hladký průběh roku.

Tai Sui sleduje skutky lidí, a podle jejich činů a přestupků nebo zločinů je zahrnuje energií štěstí, zdraví, lásky a úspěchu. Může podpořit snahy daného člověka nebo mu naopak mnohé odepřít. Záleží na jednání a motivaci.

Vedle rozdávání požehnání je Tai Sui také ochráncem lidí na zemi.

V Asii se velice bedlivě sleduje, kde se Tai Sui pro daný rok usadí a jaká osobnost zaujala post vládce roku. Mezi hlavní zásady, jak přistupovat k energii Tai Sui je respekt a úcta. Dbá se především na to, aby během svého působení nebyl Tai Sui zbytečně nebo vědomě vyrušovaný.

Vyrušení Tai Sui se bere jako urážka, kterou je třeba potrestat nezdarem a neštěstím nejrůznějšího stupně. Tai Sui se totiž může rozzlobit, pokud je nevhodně obtěžovaný. Jeho rozpoutaný vztek se může projevit jako vážné finanční problémy a tělesná, zdravotní neštěstí.

Jak respektovat Tai Sui

  • Nenarušovat místo, světovou stranu, kde se v daném roce Tai Sui usadil.

Mezi hlavní zákazy omezující činnost v místě Tai Sui patří zákaz:

  • Renovace
  • Kácení stromů
  • Kopání do země či podlahy
  • Vrtání do zdi, bouchání, bourání

Jiným způsobem jak znevážit Tai Sui je, pokud se mu postavíte čelně, což se považuje za nedostatek úcty a respektu.

Tai Sui je nejdůležitější z konstelací každého roku. Je základem pro ostatní hvězdy.

Tai Sui přináší mnoho dobrého, užitku, zisku a celkového prospěchu. Jelikož zastupuje post Tai Sui každým rokem jiná osobnost, přináší také odlišné přísliby na konkrétní rok. Vládcové roku se proto liší silou a mocí svého působení.

 

Líbil se Vám článek? Klikněte na „To se mi líbí“, sdílejte článek s přáteli nebo napište komentář pod článek.

Další články na podobné téma najdete v rubrice Pokročilé Feng shui.

(55 Posts)

Napsat komentář