Podzimní Feng shui update

Podzim je vhodný čas na update domova, kanceláře i obchodu. Jak se mění počasí, Feng shui nás učí, že je třeba chytit vlnu a nezpozdit se.  Přichystejte se na zimu dřív, než bude pozdě. Vylepšete a oživte svůj interiér, aby vám domov poskytoval podporující energii i v chladných, sychravých dnech plných šedi, deště a mrazu. Stačí několik jednoduchých kroků:

1.       Polštáře a deky

Přidejte na sedací soupravu polštáře. Můžete je rozmístnit do křesel, na pohovky nebo dokonce větší polštáře na sezení na zem, aby nebylo chladno od podlahy. Deky nejen zahřejí, ale pomohou dodat temnému zimnímu období barvy a tedy i jangovou energii.

2.       Lampičky

Během zimy je nedostatek jangové energie, kterou lze dobře doplnit s pomocí světla. Zajistěte, aby váš byt byl dobře osvětlený v každém místě a koutku. Lampičky pomohou rozsvítit i místa, která by mohla být lapačem jinové energie, např. kouty, místa kolem dveří, místa u zdí. Postavte menší lampičky na poličky, nižší skříňky, stolky, botník, komody. Větší lampy postavte přímo na zem.

3.       Zelený koutek

Během dlouhého bílého a šedivého období vám zelená doslova nalije svěžest do žil. Připravte si místo, kde vykouzlíte malou zelenou zahradu plnou květin. Zelený koutek bude zdrojem jangové síly, radosti, odolnosti a na správně zvoleném místě může podpořit i odolnost organismu během studených dní.

4.       Okna

Čistá okna propustí více světla, kterého bude v následujících měsících beztak málo. Zajistěte proto, aby vedle osvětlení z lampiček měl byt také dostatek přírodního světla. Čistá okna jsou nutnou součástí dobrého Feng shui během zimy.

Světlo do místnosti rozprostře v nádherných barvách křišťál zavěšený v okně. Můžete klidně použít více broušených křišťálů na jedno okno a uvidíte kolik barev a jasu přinesou, když zasvítí slunce.

5.       Koberec

Chlad od podlahy je velký problém. Oblečte podlahu do koberce nebo alespoň běhounu. Nejenom že koberec zateplí byt od spodu, ale dokáže zútulnit každou místnost nebo chodbu a dodat jí více osobitosti.

 

(55 Posts)

Napsat komentář