Den duchů 2015

Hlavní událostí měsíce duchů je oslava duchů, která se tradičně koná na den duchů. V předvečer oslav se na vodu pouští vodní lucerny. Podle čínské tradice se věří, že svět duchů se nachází pod oceánem. Rozsvícené lucerny plovoucí po hladině svítí na cestu a vítají duchy na slavnostní večeři.

V den oslav mají dovoleno všichni duchové opustit svou říši a vydat se na svět mezi lidi. Proto se chystá spousta jídla, aby lidé uctili své předky a pohostili i duchy bez domova.

Den duchů nastává v pátek 28.8.2015 a pokud se rozhodnete pustit po vodě rozsvícenou lucernu nebo třeba jen květiny, podnikněte tak večer ve čtvrtek 27.8.2015.

Doporučení pro oslavu duchů 2015:

  1. Od čtvrtečního večera zapalujte svíčky nebo nechte rozsvícená světla.
  2. Zapalujte vonné tyčinky, zejména na balkoně, před vchodem a na zahradě.
  3. Bohatě rozprostřete na stůl spoustu jídla, např. ovoce, sladkosti, pečivo, nezapomeňte na tekutiny, ať už vodu, džusy, mléko nebo čaj.
  4. Recitujte mantry nebo se modlete modlitby.
  5. Zapalte peníze duchů (okopírované a vystřižené, peníze z dětské hry apod.), papírové cennosti, nemovitosti, auta, šperky. Pálením symbolicky zajišťujete materiální potřeby.
  6. Nechte puštěné rádio, CD nebo DVD. Vhodná je tematika andělů, hodných duchů, životy svatých apod.

Duchům se chystá nejen pohoštění, ale také zábava, neboť se vydali na „dovolenou“ a vycestovali ze svého světa. Rituály a obřady mají mimo jiné zajistit, aby se duchové opět ve správný čas vrátili do svého světa a netoulali se mezi lidmi.

Z pohledu Feng shui je samozřejmě vhodný čas na zavzpomínání na blízké zesnulé. Jde o dobré Feng shui, pokud zapálíte svíčku, pomodlíte se nebo jen vyšlete přání, aby zesnulí našli svůj klid. Vzpomenete si, jaké jídlo měli nejraději? Jaká byla jejich oblíbená písnička? Nabídněte je v den duchů.

Související články s tématem Měsíce duchů:

najdete v rubrice Spirituální Feng shui

v článku:

Měsíc duchů 2015

Den duchů

Rituál zklidnění hladových duchů

Měsíc hladových duchů

(55 Posts)

Napsat komentář