V jaké fázi začít s Feng shui?

Kdy_začít_s_Feng_shuiV posledních týdnech se na mě obrátilo několik nových klientů se zájmem o Feng shui bytů. Ve všech případech šlo o novostavby. Všichni klienti měli jednu společnou věc. Přesvědčení, že Feng shui je důležité až při zařizování místností, volbě barev pokojů a zařízení, vybavení interiéru. Nic víc.

V podstatě jde o princip „Jednou a dost“, který neodpovídá v plné šíři principu Feng shui. Proč?

Feng shui je proces. Začíná u myšlenky, pokračuje přes realizaci až po užívání hmotné podoby původního nápadu. Proto je Feng shui důležité již při vzniku projektu, rodícím se nápadu, jak bude nový byt nebo dům vypadat. Jak bude dům prostorově řešit potřeby rodiny? Kde bude hlavní vchod? Kam zabudovat kuchyň? Jak budou orientované pokoje pro děti a jak pro rodiče?

Nejdůležitější otázky při stavbě nového domu podle Feng shui jsou:

Jak bude orientovaný celý dům? Jak splyne s energií prostoru okolní krajiny?Feng_shui_Feng_shuej

Odpovědi na tyto otázky ovlivní budoucnost rodiny. Feng shui nového domu může splynout s okolím a napojit se na prosperující energie, nebo ne.

Všichni noví klienti čekali na Feng shui do okamžiku, až budou moci řešit vybavení, nábytek a zařízení interiéru. Z pohledu Feng shui je pozdě. Můžete udělat kosmetické úpravy, ale závažné problémy nebo naopak přednosti, které mohl dům mít, neřešíte.

Pokud máte možnost a stavíte si nový domov, začněte od samotného začátku. Začněte od představ, nároků a požadavků, podle nichž vytváříte projekt nového domu. Použijte Feng shui při zhotovení projektu, neboť pomůže naplnit vaše přání i potřeby. Můžete se tím vyvarovat problémů a chyb, které následné kosmetické Feng shui nebude moci plně kompenzovat.

(55 Posts)

Napsat komentář